2012. július 13., péntek

Meggyes piskóta




Hozzávaló:


8 db. tojás
8 ek. kukoricaliszt
7 ek. cukor
1 cs. vanília cukor
1 cs. sütőpor
Fejtett meggy /befőtt is jó/.




Három edényt készítünk ki. Az egyik edénybe rakjunk 8 evőkanál kukoricalisztet, belekeverünk egy csomag sütőport. A másik két edénybe a 8db tojást szétválasztjuk, külön a fehérjét és külön a sárgáját. A sárgájához rakunk 7 evőkanál cukrot, 1csomag vaníliás cukrot és jól kikeverjük habosra. A sütőt 180 fokra melegítjük. A tepsit vajjal kikenjük, és kukoricaliszttel megszórjuk. A tojás fehérjét keményre felverjük. /Próbának szoktam használni, hogy az edényt fejre állítom. Ha a hab nem esik ki a tálból, akkor kész van./ A kikevert tojás sárgájához keverjük óvatosan, a keményre felvert fehérjét úgy, hogy a habot ne törjük össze. A kukoricalisztet is hozzá adjuk kisebb adagokban. Óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön össze. Ha készen vagyunk, akkor a tepsibe öntjük a masszát és eligazítjuk. Vigyázzunk a tepsi aljához ne érjünk a fakanállal, mert azon a részen le fog égni a sütink. A lecsepegtetett meggyet szétszórtan belerakjuk a masszába. A tepsit betesszük a sütőbe, hogy megsüssük a masszát. Tíz percig sütjük 180 fokon, utána tizenöt percig 150 fokon. Vigyázzunk, hogy közben ne nyitogassuk a sütőt, mert össze fog esni a sütink. Ha letelt az idő fogpiszkálóval próbát végzünk, úgy hogy bele szúrjuk a sütibe. Ha nem ragad rá akkor kész, de ha még ragad rá akkor süssük még egy kicsit. Ha kihűlt a süti felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése